бебешко столче за кола

Моделите бебешки столчета за кола са много подобни на спалния блок от количката, което всъщност са те. Много производители създават своите колички 2 в 1, така че спалните блокове да могат да се използват като бебешко столче за кола. Детето лежи на такъв стол напълно хоризонтално. Той е инсталиран перпендикулярно на движението на колата, заема две места и се закопчава с два стандартни колана, тоест почти няма свободно място за мама или татко. Доказано е изключително трудно да се постигне задоволителна безопасност в такива модели столчета за кола, дори за известни марки. Те се използват главно за транспортиране на новородени на дълги разстояния, недоносени бебета и деца с проблеми с гръбначния стълб.

Закопчаване с обикновен предпазен колан

Тази опция е подходяща за почти всички превозни средства, оборудвани с триточкови предпазни колани, които са достатъчно дълги, за да се поберат. Самата процедура на закрепване често е доста сложна, особено при първия опит, тъй като колана на колата преминава през разклонена система от отвори и водачи в тялото на седалката. В усъвършенстваните модели по време на движение на коланите има стрелки за подсказка, което значително намалява сложността на операцията. Стриктното спазване на инструкциите за инсталиране е единственият начин да се избегнат трагедии. Основната причина за получаване на фатални наранявания, дори когато използвате стола, е неправилно избраната група тегло / височина или неправилен монтаж, например за група 0+ при объркване на реда на закрепване на колана с диагонала.

Монтаж ISO-FIX

Това е система за закрепване на бебешко столче с помощта на две ключалки, които се вкарват в скобите на задната седалка на автомобила. Този метод драстично намалява грешките при монтажа, които постоянно възникват при закрепването с колани за кола.

За да се увеличи надеждността и да се намали усукващият ефект при злополука, се използват допълнителни мерки за стабилизиране на седалките с ключалки ISO-Fix.

Първият е регулируем тръбен ограничител, който предотвратява завъртането на седалката при челен сблъсък.

Следващият метод – котвата Top Tether – е колан, който се прилепва към здрава скоба на каросерията на автомобила със специален карабинер.

За да бъде лесен и бърз монтажът на стола заедно с новороденото, се произвежда допълнително устройство: основа за столче за кола, което е предварително прикрепено към колата и остава там, а самият стол е много бързо, лесно и сигурно поставен в тази основа с един бутон. Разпространението на такъв аксесоар е значително възпрепятствано от неговата изключителна цена, сравнима със самия стол и много краткия период на използване.

By neynsky

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.