Не всеки има финансовата възможност да закупи нова съдомиялна машина. За да спестите финансово, можете да помислите за закупуване на употребявано оборудване в магазин, който продава съдомиялни с транспортни дефекти.
Подобна процедура за проверка е задължителна за мини съдомиялни на малко известни марки или използвани съдомиялни машини. В такива случаи оригиналните пръскачки могат да бъдат заменени с дефектни части, които вече са ремонтирани.

Проверка на съдомиялната машина

Преди да вземете съдомиялна за вграждане у дома, трябва да я инспектирате старателно. По време на проверката си струва да се съсредоточите върху следните точки:

  • качеството на пръскачките;
  • оборудване;
  • дължина на маркучи и шнурове;
  • състоянието на кошниците за ястия.

Къде е безопасно да купувате употребявани съдомиялни машини?

Ако планирате да закупите съдомиялни втора употреба от предишни собственици, тогава е по-добре да се доверите на надеждни компании, които правят това на професионално ниво. По този начин можете да спестите парите си, като получите абсолютно работещо използвано устройство като миялни за вграждане от световна марка, които ще издържат много години.

Следващата функция е да предпазва машината от намеса на деца. Изразено в блокирането на контролния панел на механизма. Ако имате малки деца, не забравяйте да изберете модел с тази опция. Дете, което случайно отвори вратата на малки съдомиялни по време на работа, може да бъде сериозно изгорено.

Системата за електрическа безопасност минимизира шанса да получите токов удар, докато използвате оборудването. Добавката работи само при правилното свързване на съдомиялни за вграждане 45 см, като се вземат предвид всички правила за инсталиране на оборудване.

Как да направим ремонт сами?

Контролната платка е скъпа част. Ако вашата миялна 45 см машина е работила много години, тогава е по -изгодно да закупите ново оборудване.

Ако водата започне да попада под вратите поради деформация на уплътнението на миялна машина за вграждане, трябва да се уверите, че устройството е равно и след това да премахнете износеното уплътнение. След това трябва да демонтирате крепежните елементи и да започнете да се движите към краищата на гумената лента. Ако уплътнението е опънато, проблемът може да се върне след известно време при съдомиялна 45 см с транспортни дефекти.

Дренажната помпа е запушена. Именно поради тази причина съдомиялна за вграждане 60 см най-често не източва водата. Ако конструктивните характеристики на технологията позволяват независим достъп до помпата, тогава нейното почистване може да се извърши със собствени усилия. За тези цели тя ще трябва да бъде демонтирана, добре почистена и след това проверена за лекота на въртене на вътрешното работно колело при съдомиялна 45 см за вграждане.

By neynsky

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *