Сурова шоколадова торта с портокал Raw Cakes

Трябва да ядете шоколадова торта редовно. Според проучване, проведено от Университета в Тел Авив, започването на деня с парче торта и храни с високо съдържание на въглехидрати и протеини всъщност може да доведе до по-добри дългосрочни резултати от традиционните здравословни варианти.

Какво е толкова специално в шоколадовата торта?

Е как какво? Шоколада! Обръщаме се към шоколадовата торта като към храна за утеха, когато се чувстваме отпаднали или не сме добре. Тази торта съдържа голямо количество какао, което помага за освобождаването на ендорфини – химикали, които ни карат да се чувстваме добре. Причината, поради която се чувстваме по-добре, след като сме яли тази торта, е, че тя подобрява настроението ни.

Какво представлява суровата торта?

За разлика от „нормалните“ торти при печенето на сурова торта не се използва топлина. При печенето не се извършват химични, биологични или физични процеси. Суровите десерти не се променят от топлината при приготвянето им.

Защо се слага вряла вода в шоколадовата торта?

Добавянето на вряла вода в шоколадова торта засилва шоколадовия ѝ вкус, като към водата се добавя какао на прах или разтопен шоколад. В резултат на това ще можете да се насладите на чудесна сурова шоколадова торта, защото тя ще има наситен шоколадов вкус.

Кой вкус е най-подходящ за шоколадова торта?

Независимо дали ги използвате в бисквитената торта или в топинга, фъстъците, бадемите и лешниците са вкусни комбинации с по-тъмен шоколад. Масленият крем, глазурата и украсата на вашата шоколадова торта могат да бъдат направени с кафе.

Полезни ли са суровите торти?

Суровите лакомства, подсладени със сушени плодове, например фурми, често са калорични и съдържат до 60 процента захар. В резултат на това е добре да се отнасяте към суровите лакомства като към всяко друго лакомство – да сте сигурни, че им се наслаждавате умерено.

Полезна ли е шоколадовата торта за вашето здраве?

Смята се, че свойствата на шоколадовата торта за понижаване на холестерола са доказани. В допълнение към понижаването на нивата на LDL, шоколадовата вътрешност на тортата помага за предотвратяване на коронарна болест на сърцето чрез понижаване на кръвното налягане и нивата на кръвната захар. Полезно е да се консумират умерени количества захар и шоколад, за да се контролират нивата на холестерола.

By neynsky

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *