Изборът на най-добрата pvc дограма за вашия дом преминава през редица важни съображения. Дизайнът и стилът оказват голямо влияние, но трябва да се имат предвид и практическите и функционалните аспекти, свързани с ефективност, степента на термоакустична изолация, качеството на стъклото, специфичните свойства на материала и евентуалното наличие на оборудване против взлом и контролирани механични вентилационни системи.

Всички тези аспекти оказват значително влияние върху цялостното качество на живот в дома, върху създаването на удобна за живеене и комфортна среда и върху предотвратяването на потенциално вредни явления като влага и плесен върху здравето на дома и хората, живеещи в него.

Прозорци Geneo
Топлоизолация на прозоречния профил: Uf до 0,86 W/m²K Uf д 0,79 W/m²K (сертифициран за пасивни жилища) Монтажна широчина: 86 mm / 6-камерна система Защита от пропадане: до клас на съпротивление 3 до клас на съпротивление 2 без стомана Звукоизолация: до 5-та степен

Не трябва да забравяме, че прозорците и вратите трябва преди всичко да ни предпазват от всичко, което застрашава здравето, благосъстоянието и спокойствието в домовете ни отвън.

Рамките на прозорците не са елементи, които често се сменят. Напротив, тенденцията е да се подбират най-здравите и издръжливи материали и да се отиде в специализирани компании, които са в състояние да предложат най-модерните и авангардни модели на пвц дограма.

Материали за прозорци: кои са по-добри?

Едно от първите решения, които трябва да се вземат, се отнася до материала на дограмата: често се питаме кой материал е по -добър. По -добре ли е да се използват алуминиеви рамки с термично разбиване или дървени рамки? Ами PVC рамките?

В действителност няма такова нещо като най -добрия материал в абсолютния смисъл. Има различни характеристики, познаването на които е от основно значение, за да се направи най-подходящият избор в съответствие с характеристиките на къщата. Важен фактор, който трябва да се вземе предвид, е климатичният и екологичен контекст, в който се намира дома ви.

Някои материали са по -подходящи да издържат на враждебен климат, лошо време и екстремни температури. Други имат много добри топлоизолационни характеристики, но са по -крехки. Следователно, те са най -податливи на изкривяване, огъване и загуба на функционалност, когато са изложени на външен климат за дълго време. Дървените рамки например имат много предимства (дървото е естествен, екологичен, антисеизмичен, топлоизолационен, ценен материал) и ненадмината естетическа красота.

От друга страна, дървените прозорци изискват постоянна поддръжка, за да останат ефективни и функционални във времето. Не всеки има желание, време или финансови възможности да прибегне до поддържащи процедури. С други думи, дървото е красиво, но не за всеки. Тези, които живеят във влажни, дъждовни райони с особено студени или горещи температури, трябва да изберат певеце дограма или алуминиеви рамки с термична устойчивост.

By neynsky

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *